Ahi poke met een twist
Deze Ahi Poke met een twist is gebaseerd op het traditionele Hawaïaanse recept. Je bespreekt het uit als poh-kay, dus niet poh-ké.
Ingrediënten
- 1stuk avocado
- 400gram bloemkoolrijst
- 1stuk bosuitjes
- 1beetje gedroogde gemalen rode peper
- 1,5eetlepel gembersiroop
- 0,25stuk komkommer
- 1theelepel sesamolie
- 2theelepels sesamzaadjes
- 1eetlepel sojasaus
- 250gram tonijn
- 1eetlepel vissaus
- 125gram zeewiersalade
Porties: personen
Instructies
- Begin met het marineren van de tonijn zodat de marinade even goed kan intrekken.
- Doe een halve eetlepel gembersiroop, de sesamolie en de sojasaus in een kom.
- Voeg hier wat gedroogde gemalen rode peper aan toe.
- Roer het geheel goed door elkaar, totdat je een egale marinade hebt.
- Snijd de tonijn in blokjes van 1 cm.
- Voeg de tonijn toe aan de marinade. Hussel het geheel goed door elkaar en zet de tonijn even apart.
- Doe de bloemkoolrijst in een grote kom.
- Voeg de vissaus en een eetlepel gembersiroop toe en hussel het geheel goed door elkaar.
- Verdeel de bloemkoolrijst over de kommen.
- Snijd de komkommer, met een kaasschaaf, in dunne plakken. Drapeer deze in een hoekje van de kommen.
- Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in de schil in raster en lepel deze uit de schil. Verdeel de avocado over de kommen.
- Verdeel de zeewiersalade over de kommen.
- Verdeel de tonijn over de kommen.
- Snijd de bosui in dunne ringen en de verdeel deze over de kommen.
- Garneer met de sesamzaadjes.
- Klaar is de Ahi Poke met een twist. Eet smakelijk!