Bloemkoolcurry met kip en cashewnoten

 

Ingrediënten: Halve bloemkool (over van gisteren), gele thaise currypasta, een ui, blikje kokosmelk, een kipfilet, handje cashewnoten.

*Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Fruit een gesnipperde ui aan in een lepel kokosolie en voeg een flinke eetlepel currypasta toe en bak even mee. Doe de bloemkoolroosjes in de pan erbij en een kopje water. Doe de deksel op de pan en laat zachtjes garen. Ondertussen pak je een droge koekenpan en rooster je de cashewnoten in een matig hete pan tot ze beginnen te kleuren, pas op dat het niet te snel gaat. Laat de noten afkoelen op een bord. Dan snijd je de kip in reepjes en bestrooi met zout. Bak ze gaar en bruin in een lepel kokosolie.

Als de bloemkool beetgaar is voeg je de kokosmelk toe en roer goed om. Proef of het goed op smaak is. Als je van meer pit houdt kun je nog wat currypasta toevoegen. Voeg de kip toe en laat nog even 5 minuten stoven. Je gerechtje is klaar. Serveer met de cashewnoten erover heen en evt. wat verse korianderblaadjes of peterselie.