Boerenkool pesto

Ingrediënten:

30/40gr verse boerenkool

40 gr. Walnoten of bijv. Pijnboompitten

40 gr. Parmezaanse kaas of als gegan alternatief edelgistvlokken en misopasta

1teen knoflook

90 ml olijfolie

Een kneepje citroensap

Een snuf zout en zwarte peper

90 ml olijfolie

 

Doe alle ingrediënten behalve de noten/pitten in een hakmolen/ keukenmachine en meng tot een gladde massa. Als je de vegan variant kiest, neem je een a twee eetlepels edelgistvlokken en optioneel nog een theelepel misopasta voor een extra umami smaak. Op het laatst voeg je de noten/pitten toe en laat nog een keer draaien tot deze grof gemalen zijn. Zout en peper kun je naar smaak toevoegen natuurlijk.

De pesto is heerlijk op een boterham of toastje maar kan ook door de pasta of een roerbakgerecht.

Veel succes ermee. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.