Boerenkool pesto
Ingrediënten:
30/40gr verse boerenkool
40 gr. Walnoten of bijv. Pijnboompitten
40 gr. Parmezaanse kaas of als gegan alternatief edelgistvlokken en misopasta
1teen knoflook
90 ml olijfolie
Een kneepje citroensap
Een snuf zout en zwarte peper
90 ml olijfolie
Doe alle ingrediënten behalve de noten/pitten in een hakmolen/ keukenmachine en meng tot een gladde massa. Als je de vegan variant kiest, neem je een a twee eetlepels edelgistvlokken en optioneel nog een theelepel misopasta voor een extra umami smaak. Op het laatst voeg je de noten/pitten toe en laat nog een keer draaien tot deze grof gemalen zijn. Zout en peper kun je naar smaak toevoegen natuurlijk.
De pesto is heerlijk op een boterham of toastje maar kan ook door de pasta of een roerbakgerecht.
Veel succes ermee. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.