Broccolisoep met zachte geitenkaas
Ingrediënten
- 500 grambroccoli
- 10 gramgeschaafde amandelen
- 1 teentjeknoflook
- 1 beetjenootmuskaat
- 1 eetlepelolijfolie
- 225 gramreuzenbonen
- 2 stukssjalotjes
- 500 mlwater
- 100 gramzachte geitenkaas 50+
- 1 beetjezout
Porties: personen
Instructies
- Doe als eerste het water in een waterkoker. Op die manier lukt het net om deze soep binnen 15 minuten te bereiden.
- Hak de knoflook fijn.
- Maak de sjalotjes schoon en snijd deze in plakjes.
- Doe de olijfolie in een grote hoge pan.
- Fruit hierin de knoflook en de sjalotjes.
- Snijd ondertussen de broccoli in stukken en voeg deze toe, zodra de sjalotjes glazig zijn geworden.
- Voeg de reuzenbonen toe.
- Giet het water uit de waterkoker in de pan en breng het geheel opnieuw aan de kook.
- Zet een klein steelpannetje op het vuur en rooster hierin de geschaafde amandelen.
- Haal de geschaafde amandelen uit de pan en zet deze even apart.
- Breek de zachte geitenkaas alvast in stukjes.
- Zodra de broccoli zacht begint te worden, kun je het geheel met een staafmixer tot een egale soep blenden.
- Breng de soep op smaak met de nootmuskaat en het zout. Gezien je geen bouillonblokje gebruikt, mag je best wel wat zout toevoegen.
- Verdeel de soep over de kommen en garneer het met de zachte geitenkaas en de geschaafde amandelen.
- Klaar is je broccolisoep met zachte geitenkaas! Eet smakelijk!
Je kunt de bonen ook weglaten uit dit recept om het geschikte te maken voor het combinatiedieet!