Chocolade/espressomousse

Nodig:

90 gr.chocolade 70%

2 el oploskoffie

2 el heet water

3 eieren

drupje citroensap

snufje zout

Zo maak je het:

Laat de chocola au bain Marie smelten door een vuurvaste kom op een pan kokend water te zetten. De chocola moet nu langzaam smelten. Laat de gesmolten chocola iets afkoelen.

Meng de oploskoffie met het hete water tot de koffie helemaal is opgelost.

Splits de eidooiers en de eiwiiten.

Klop in een vetvrije kom de eiwitten met een drupje citroensap en een snufje zout tot stevige pieken. De eiwitten zijn stijf genoeg als je de kom op zijn koop kunt houden.

Klop in een andere kom de eidooiers met de oplos-espresso tot een luchtige en schuimige massa.

Spatel de afgekoelde chocola door de eidooiers. Voeg nu beetje bij beetje het eiwit toe en spatel voorzichtig door elkaar. Klop niet te hard want dan klop je alle lucht eruit.

Giet of schep het mengsel in vier glaasjes en laat ze ongeveer twee uur in e koelkast opstijven.