Gepofte zoete aardappel met selleriesalade met walnoten, feta en grapefruit.

 

Ingrediënten:(2 pers.): 2 kleine zoete aardappelen of een grote, een struikje selderijstengels, een roze grapefruit, een handje walnoten en 50 gram feta, mayonaise, zout en peper, sojayoghurt/kwark.

*Was de aardappels goed schoon en prik ze in met een mesje naar het midden(voorzichtig). Leg ze in een ovenschaal in de oven op 180 graden. Afhankelijk van de grootte kan het best even duren voor ze gaar zijn. Een grote kun je best even doorsnijden. In de airfryer gaat het nog sneller. Prik na 20 minuten eens in de aardappel om te voelen of deze gaar is.

Voor de salade was je de selderijstengels een voor een en snijd ze in dunne reepjes. Je neemt een flinke hand walnoten en breek ze in stukjes of hak ze evt. met een mes en voeg ze toe aan de selderij. Je schilt de grapefruit en haal de partjes uit het vlies. Halveer de partjes en voeg ze toe. Zo verkruimel je de feta of snijd ze en voeg ook deze toe. Neem een lepel mayonaise, peper en zout naar smaak en lepel voorzichtig om.

Als de aardappels gaar zijn snijd je hem open zodat je het op je bord kunt leeg eten. De schil is nogal stug en niet zo lekker maar door hem gaar te maken in de schil blijven de vitamientjes wel binnen. Als je het lekker vindt kun je het serveren met een lepel sojakwark( i.p.v. zure room)en peper en zout naar smaak. Of misschien heb je nog van die lekkere knoflooksaus over van gisteren als het niet te belastend is voor je omgeving,hi hi.