Glutenvrij haverbrood

Glutenvrij haverbrood

 

Dit is tot nu toe het lekkerste glutenvrije brood wat ik gegeten heb. Ik heb een recept van Ohmypie aangepast en ik ben heel gelukkig met het resultaat. Ik eet niet dagelijks brood maar soms heb ik er echt zin in. Ik doe het brood gesneden in de vriezer zodat ik er een sneetje uit kan halen als ik wil.

 

Ingredienten:

240 gr. glutenvrij havermeel(ik maal zelf de havermout)

250 gr. lauw water

40 gr. psylliumvezels

1 theelepel zout

3 en haf ei of eivervanger. ik gebruik eivervanger omdat ik de eismaak in brood niet lekker vind.

1 eetlepel agavesiroop of ahornsiroop

2 eetl. olijfolie

1 theel. bakingsoda en een scheutje citroensap

evt. sesamzaad en zaden/pitten

 

Je verwarmt de oven voor op 200 graden of 180 gr. hete lucht

-de psylliumvezels meng je met het water in een kom en laat het 10 minuten staan

-In een grotere kom voeg je de havermeel, zout, agavesiroop, eivervanger (zie de verpakking hoeveel je nodig hebt) en meng goed door elkaar.

-Dan voeg je de psyllium toe en meng weer goed door elkaar. Dt is best even werken met je handen. Laat het deeg even staan. Maak een kuiltje in het deeg en voeg de bakingsoda toe en activeer met een kneepje citroensap. Kneed het nogmaals goed door en meng evt. de pitten erdoor.

-Vorm er een brood van en leg het op een bakvel. Optioneel; maak de bovenkant nat met wat water en strooi en wat sesamzaadjes en evt. nog pitjes over en duw een beetje aan. 

Bak voor ongeveer 45 minuten in het midden van de oven. Prik met een satehprikker om te kijken of hij goed gaar is.

-Laat het brood goed afkoelen op een rooster voor je het aansnijd. Ik weet het dit is moeilijk want je wil gewoon proeven. Mar het loont de moeite echt. Nu kan je genieten van heerlijk glutenvrij brood dat ook nog een supergezond is.

Eet smakelijk!