Fasolakia Giaxni Griekse bonen
Ingrediënten
- 1 theelepeldille
- 150 gramfeta
- 1 teentjeknoflook
- 1 eetlepelolijfolie
- 1 theelepeloregano
- 1 beetjepeper
- 7,5 grampeterselie
- 450 gramsperziebonen diepvries
- 390 gramtomatenblokjes
- 1 stukui
- 1 beetjezout
Porties: personen
Instructies
- Hak het teentje knoflook fijn.
- Maak de ui schoon en snijd doormidden. Snijd de ui vervolgens in dunne halve maantjes.
- Doe een eetlepel olijfolie in een grote hapjespan (met deksel).
- Fruit de ui en de knoflook.
- Voeg vervolgens de sperziebonen toe.
- Schenk hier de tomatenblokjes overheen.
- Voeg de dille en oregano toe samen met wat peper en zout.
- Roer het geheel goed en breng dit aan de kook. Kook de boontjes vervolgens in 3-4 minuten gaar met de deksel op de pan. Proef tussendoor even of ze de juiste "byte" hebben.
- Let op! Dit geldt voor diepvriessperziebonen. Met verse bonen duurt het zo'n 14-16 minuten alvorens die gaar zijn. Dat is ook de reden dat ik in dit geval heb gekozen voor diepvriesbonen. Anders red je het niet om het gerecht binnen 15 minuten te bereiden.
- Breek ondertussen de fetakaas in brokjes. In dit gerecht is dat lekkerder vergeleken bij in blokjes gesneden feta.
- Hak vervolgens alvast de peterselie fijn
- Serveer het gerecht, zodra de sperziebonen gaar zijn, in diepe borden en garneer het met de feta en de peterselie.
- Klaar is je Fasolakia Giaxni. Eet smakelijk!