groentenpasta met paddestoelenroomsaus

 

Ingredienten:

groentenpasta naar keuze bijv. courgette sliertjes, koolraap linten, pompoenpasta

paddestoelenmix of naar keuze een bakje

knoflook, peterselie

kookroom of sojaroom

bouillonpoeder

evt. een scheutje witte wijn

 

Heel simpel, goedkoop, snel en lekker!

Veeg of borstel de paddenstoelen schoon en snijd in grove stukken. Pel en snijd de teen knoflook en fruit aan in een scheutje olijfolie of ghee. Laat niet verbranden dus niet te heet. Doe de paddenstoelen erbij en fruit aan. Bestrooi met bouillonpoeder en kruiden zoals provencaalse kruidenmix of een beetje oregano. Dan voeg je desgewenst een flinke scheut witte wijn toe en de room. Laat het geheel enkele minute koken en proef of de saus op smaak is.

De groentepasta roerbak je kort in een scheutje olijfolie. Op het laatst voeg je een handje gesneden peterselie aan de saus toe en giet de saus over de pasta. Je snapt dat je eindeloos kunt variëren met de sauzen. Dus met een flesje (kkok-)room in huis zet je altijd supersnel een makkelijke gezonde maaltijd op tafel.