Indiase lamscurry
6 teentjes knoflook
2 rode pepers
100 gr. Verse gember
75 ml rijstolie
1 kg lamsvlees (lamsnek- of bout)
8 kardemompeulen
1 kaneelstokje, 10 peperkorrels gekneusd
2 laurierblaadjes
2 uien gesnipperd
½ theel. Kruidnagel; ¼ theel. Cayennepeper
1 theel paprikapoeder; 1 theel. Ketoembar
1 theel. Djinten
300 ml kippenbouillon
125 ml volle yoghurt(sojayoghurt)
1 bosje koriander gehakt
Pureer de knoflook met ½ theel. zout, pepers e gember tot een pasta. Verhit de olie en braad het vlees goudbruin. Schep het vlees uit de pan. Doe de kardemom, kaneel en peperkorrels en laurier in de pan en fruit een halve minuut, bak de ui 1 a 2 minuten mee. Roer de pasta erdoor en bak even mee. Schep de kruidnagelpoeder en cayennepeper, paprika, djinten en ketoembar met het vlees erdoor. Giet de bouillon erbij en stoof afgedekt 1, 5 uur tot het vlees zacht is. Verwijder het kaneelstokje, de steranijs en de kardemompeulen en roer lepel voor lepel de yoghurt erbij zodat de curry dikker wordt. Lekker met naanbrood of (bloemkool-) rijst.