italiaanse amandelkoekjes (glutenvrij)

Ingredienten

  • 200 gram poedersuiker

  • 2 eiwitten

  • 200 gram amandelmeel

  • 1 theelepel amandel-essence

Bereidngswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Je klopt de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Let op , want als de kom niet goed schoon is of en zit toch eigeel bij, zullen de eiwitten niet goed stijf worden.

Dan schep je de amandelmeel en de poeder suiker en de amandelessence erdoorheen. Je kunt zelf amandelmeel maken door amandelen te vermalen maar een zakje amandelmeel is net zo makkelijk. 

Je legt een vel bakpapier op je ovenplaat en schep kleine bergjes beslag op het papier. Ik heb het met twee dessertlepels gedaan. Laat wat ruimte tussen de bergjes. Bak je koekjes af in ongeveer 15 minuten. Ze moeten lekker lichtbruin kleuren. Dan laat je ze afkoelen en bestrooi je ze nog met wat poedersuiker voor een sneeuwzacht efffect. Echt zoveel lekkerder dan de koekjes uit de winkel!!! ook als je niet glutenvrij hoeft te eten:)