Japanse garnalencurry

1 bosje verse koriander

4 lente uitjes

4 teentjes knoflook

2 el sojasaus

2 el thaise vissaus

2 limoenen schoon geboend

1 el rijstolie

1 el sesamolie

400 gr. Wokgarnalen

1 bosje groene asperges in stukjes

1 paksoi

250 gr. Eiermie*

 

Pureer de bosui met knoflook en een flinke pluk koriander en de vis- en sojasaus. Rasp de schil van een limoen en pers de vrucht uit. Snijd de andere limoen in partjes.. Verhit de olie en fruit de kruidenpasta aan met de garnalen voor 2 minuten en schep uit de wok. Roerbak de paksoi en de asperges 3 a 4 minuten in dezelfde olie. Schep de garnalen met de kruiden de limoenrasp en -sap door de groenten en verwarm. Serveer de curry met de mie en garneer met korianderblaadjes en partjes limoen.

*Je kunt in plaats van de mie natuurlijk ook heel goed bloemkoolrijst of quinoa serveren. Dat is beter voor de spijsvertering.