Japanse garnalencurry
1 bosje verse koriander
4 lente uitjes
4 teentjes knoflook
2 el sojasaus
2 el thaise vissaus
2 limoenen schoon geboend
1 el rijstolie
1 el sesamolie
400 gr. Wokgarnalen
1 bosje groene asperges in stukjes
1 paksoi
250 gr. Eiermie*
Pureer de bosui met knoflook en een flinke pluk koriander en de vis- en sojasaus. Rasp de schil van een limoen en pers de vrucht uit. Snijd de andere limoen in partjes.. Verhit de olie en fruit de kruidenpasta aan met de garnalen voor 2 minuten en schep uit de wok. Roerbak de paksoi en de asperges 3 a 4 minuten in dezelfde olie. Schep de garnalen met de kruiden de limoenrasp en -sap door de groenten en verwarm. Serveer de curry met de mie en garneer met korianderblaadjes en partjes limoen.
*Je kunt in plaats van de mie natuurlijk ook heel goed bloemkoolrijst of quinoa serveren. Dat is beter voor de spijsvertering.