Kerstbrood glutenvrij
Je mengt 120 gr. glutenvrije Havermeel met 100 gr. Boekweitmeel en een theelepel xantaangom en maak een kuiltje. Doe hierin een zakje gist van 7 gram met 50 ml warm water en een eetlepel honing om de gist te activeren. Dan 100 ml rijstemelk of amandelmelk erbij en goed roeren. Een snuf zout erbij en ik heb er nog koekkruiden bij gedaan. 5 minuten kneden en een uur laten rijzen onder een vochtige doek op een warme plek. Dan doe je er gewelde rozijnen door en ik heb nog stukjes abrikoos en vijg erdoor gedaan. Goed door kneden en nog een uur laten rijzen. Dan op een bakplaat in een half uurtje afbakken op 180 graden. Als hij hol klinkt is hij gaar. Goed laten afkoelen en smullen maar! Lekker met wat honing . Je kan er natuurlijk ook nog banketbakkersspijs in doen en nootjes of zaden, wat je maar lekker vindt. Succes!