Koolhydraatarme broodjes

 

100 gram amandelmeel

40 gram gebroken of gemalen lijnzaad

1 grote theelepel wijnsteenbakpoeder of bakingsoda

2 flinke eetlepels psyliumvezels

1 el olijolie

1 theelepel appelzijn of citroensap

1 ei en 1 eiwit

theelpel zout

 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng alle droge bestanddelen door elkaar met de hand of keukenmachine. Voeg dan het ei toe en de olie en meng goed. Voeg de citroensap of azijn toe aan ongeveer 150 ml kokend water en meng door het deeg. Meng nogmaals goed en laat een half uurtje staan. Bedek een bakplaat met bakpapier en vorm drie of vier bolletjes van het deeg. Bak deze ongeveer 20 a 25 minuten tot ze gaar zijn. Prik met een sateprikker in de brodjes om te controleren of ze gaar zijn, nl. als deze droog uit de bolletjes komt.

Deze broodjes zijn een heerlijk alternatief voor gewoon brood en veel gezonder! Bovendien vullen ze goed en heb je er aan eentje genoeg waarschijnlijk. Geniet ervan!

Bovendien passen deze broodjes in een combinatiedieet als je er kaas, ei of vleeswaren op doet.