Koolhydraatarme wrap

 

Ingredienten voor twee wraps:

-50 gram amandelmeel

-25 gram psylliumvezels

-een mespuntje backingsoda

-halve theelepel zout

-een kneepje citroensap

-100 ml warm water

 

Meng eerst de droge ingrediënten en voeg dan de citroensap en het hete/warme water toe. Meng goed door en laat een aantal minuten staan. De vezels hebben het water opgenomen en er is een stevige bal ontstaan. Je verdeelt deze deegbal in tweeën en leg maak een balletje. Leg deze tussen twee vellen bakpapier of folie en rol m.b.v. een deegroller de ballen uit tot een mooie gelijkmatig dunne wrap van ongeveer 2 mm dik. Dan bak je de wraps in een droge koekenpan. De pan moet goed warm zijn maar ook niet te heet, hou ze in de gaten. Na enkele minuten op elke kant, als ze mooi goudbruin zijn, zijn de wraps klaar. Je kunt ze nu vullen met wat jij maar lekker vind, bijv. falafel of gewokte groenten...

Past in een koolhydraatarm dieet.