Noten/champignon burgertjes

 

Ingrediënten:

Een half doosje champignons

Een handje walnoten, een handje cashewnoten en een handje amandelen.( Gebruik rauwe noten).

Een geklutst ei

Zout en specerijen

Gebroken lijnzaad 2 eetlepels ongeveer.

 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Je hakt de noten grof in de hakmolen. En apart hak je ook de champignons fijn. Dan voeg je het samen. Je strooit er zout over en specerijen naar wens, bijvoorbeeld kerriepoeder en peper of peterselie en Provençaalse kruiden passen er goed bij, en meng het goed door elkaar. Dan voeg je ongeveer de helft van het los geklopte ei toe. Net genoeg om het aan elkaar te laten plakken en ten slotte het lijnzaad. Het lijnzaad neemt nog vocht op dus laat het even staan. Nu vul je cupcake vormpjes of burgervormpjes voor ongeveer de helft met het mengsel en druk licht aan met je lepel. Bak ze af in de oven. Dit is met een 15 a 20 minuten wel gaar.  Je kunt ze nu makkelijk uit de vorm halen en als je wil nog in olie afbakken. Zo worden ze heerlijk knapperig!

Je kunt uiteraard wat spelen met de kruiden die je gebruikt, experimenteren maar!