Pannetje met zwarte bonen
Een eenpansgerecht gemaakt met zwarte bonen. Deze bonen zijn super gezond en een prima vervanger voor vlees door de eiwitten en mineralen en vezels die erin zitten.
Ik heb een ui gefruit in een lepel ghee en in stukjes gesneden paprika en aubergine toegevoegd, blokjes zoete aardappel, en teentje geperste knoflook hoort er ook bij. Lekker laten pruttelen met het deksel op de pan tot het gaar is. Een blikje zwarte bonen toevoegen en op smaak brengen met zout, peper en specerijen naar smaak. Ik heb er een theelepel gerookte paprikapoeder bij gedaan, komijn en een lepel misopasta, verse peterselie en citroensap. Als je van wat pit houdt is worcestersauce of tabasco hier erg lekker bij.
Vind je peulvruchten zwaar op de maag vallen? Dat kan kloppen want ze zijn niet licht verteerbaar. Daarom worden peulvruchten in de Chinese voeding alleen aanbevolen in kleine hoeveelheden. Meestal gaat het beter in combinatie met groenten en niet met vlees en of koolhydraten. Maar dat zou je moeten uit proberen. Dit recept is in ieder geval goed bevallen. Ook in combinatie met zeewier worden peulvruchten beter verteerbaar.