Pastinaak mosterdsoep

Ingrediënten

Porties: personen

Instructies

  1. Doe als eerste het water in de waterkoker. Op die manier kookt de soep straks sneller.
  2. Doe vervolgens 1 eetlepel kokosolie in een grote hoge pan met deksel. Zet het vuur alvast zachtjes aan.
  3. Hak de knoflook fijn en snijd de ui in halve maantjes.
  4. Fruit de knoflook en de ui in de pan en blijf ondertussen met regelmaat roeren.
  5. Schil ondertussen de pastinaak en snijd deze in plakken van een halve centimeter. Op die manier is de pastinaak sneller gaar.
  6. Zodra het uitje glazig is, voeg dan de pastinaak samen met de reuzenbonen toe.
  7. Schenk het kokende water erbij en voeg het bouillonblokje toe. Breng het geheel opnieuw aan de kook.
  8. Laat het geheel minimaal zo'n 5 minuten koken.
  9. Hak ondertussen de peterselie fijn.
  10. Blend het geheel met een staafmixer tot een egale soep.
  11. Voeg de mosterd toe samen met de peterselie. Roer dit goed door de soep heen, zodat de mosterd goed verdeeld wordt over de soep.
  12. Verdeel de soep over de kommen en klaar is je pastinaak mosterdsoep. Eet smakelijk!