Pastinaak mosterdsoep
Ingrediënten
- 1 blokjegroentebouillon
- 2 eetlepelsgrove mosterd
- 1 eetlepelkokosolie
- 1 teentjeknoflook
- 400 grampastinaak
- 20 grampeterselie
- 225 gramreuzenbonen
- 1 stukui
- 1000 mlwater
Porties: personen
Instructies
- Doe als eerste het water in de waterkoker. Op die manier kookt de soep straks sneller.
- Doe vervolgens 1 eetlepel kokosolie in een grote hoge pan met deksel. Zet het vuur alvast zachtjes aan.
- Hak de knoflook fijn en snijd de ui in halve maantjes.
- Fruit de knoflook en de ui in de pan en blijf ondertussen met regelmaat roeren.
- Schil ondertussen de pastinaak en snijd deze in plakken van een halve centimeter. Op die manier is de pastinaak sneller gaar.
- Zodra het uitje glazig is, voeg dan de pastinaak samen met de reuzenbonen toe.
- Schenk het kokende water erbij en voeg het bouillonblokje toe. Breng het geheel opnieuw aan de kook.
- Laat het geheel minimaal zo'n 5 minuten koken.
- Hak ondertussen de peterselie fijn.
- Blend het geheel met een staafmixer tot een egale soep.
- Voeg de mosterd toe samen met de peterselie. Roer dit goed door de soep heen, zodat de mosterd goed verdeeld wordt over de soep.
- Verdeel de soep over de kommen en klaar is je pastinaak mosterdsoep. Eet smakelijk!