Pompoen/wortelsoep

 

Ingrediënten: Een butternut of hokkaido pompoen, twee winterpenen, twee uien, een of twee blokjes kippenbouillon, laurierblad, masala kruiden.

*Een pompoen is behoorlijk hard om te snijden en daarom leg ik hem altijd eerst een in de oven tot hij iets zachter is. Dan snijd je de pompoen open en haal de zaden eruit. Je kunt hem nu in stukken snijden. Je kunt hem schillen maar het hoeft niet als je hem goed gewassen hebt. Dan schil en snijd je de uien en de wortels in stukken. Je zet een flinke pan op met een liter water en breng aan de kook met de de pompoen, uien en wortel. Voeg het bouillonblokje toe en het laurier en kook tot de groenten gaar zijn. Dan haal je het laurierblad eruit en maak je er met de staafmixer een mooie gladde soep van. Dan voeg je een eetlepel masala kruiden toe. Voeg naar smaak nog extra zout of een blokje bouillon toe en water tot je de gewenste dikte hebt. Strooi er nog verse korianderblaadjes over of peterselie. De soep kun je serveren met een vers (pompoen)broodje die je kunt dippen in kruidenolie. Kruiden olie maak je eenvoudig door een scheut olijfolie in een schaaltje te doen en zout en bijvoorbeeld provençaalse kruiden toe te voegen en evt. knoflook. Even laten intrekken en dippen maar.