Pompoensoep
Een lekker en eenvoudig gerecht. Ook als lunch heel geschikt.
Ingrediënten:
-een pompoentje
-twee tenen knoflook
-twee uien
-verse peterselie of koriander blaadjes
-snufje chilipeper/cayennepeper
-een stukje verse gember, ong. 1 cm
-masala kruiden
-laurierblaadje
-groentenbouillon of selderijzout of misopasta
-water, ongeveer een liter
Hoe maak ik het:
Was de pompoen goed en snijdt de pompoen open, verwijder de zaden en snijdt hem dan in blokjes. Ik vind het zelf makkelijker om de pompoen even in de oven te zetten zodat deze niet zo hard meer is om te snijden. Schillen mag maar hoeft niet als je de schil goed wast.
Zet de pompoen op met het water, de ui, knoflook, gesnipperde gember en het bouillonblokje. Als de pompoen gaar is maak je met behulp van de staafmixer er een gladde soep van. Je kunt de soep nog verdunnen naar wens met water.
Dan voeg je de specerijen toe en laat een kwartiertje pruttelen. Even proeven! Voeg naar smaak nog zout of specerijen toe. Serveer de soep met verse peterselie of koriander.
Je eet hem gewoon alleen (hij vult genoeg) of bijvoorbeeld met een vers volkoren speltbroodje.
Weetje: Pompoen is een echte herfst- en wintergroente. Hij zit vol met vitaminen, mineralen en vezels. Super voedzaam dus! Door deze te bereiden met gember en peper krijgt de soep een heerlijk verwarmend effect in je lichaam. Ideaal dus in deze tijd van het jaar.