Thaise curry met zalm en bloemkoolrijst
Ingrediënten
- 400 grambloemkoolrijst
- 70 gram Thaise gele curry pasta
- 1 stukbosuitjes
- 165 mlkokosmelk
- 1 eetlepelsesamolie
- 3 stukstomaten
- 1 eetlepelvissaus
- 80 mlwater
- 225 gramzalm
- 1 stukzoete ui
Porties: personen
Instructies
- Snijd de ui in halve maantjes.
- Fruit de ui in een wok, samen met de sesamolie en de Blue Elephant Thaise gele curry pasta.
- Snijd ondertussen de tomaten in blokjes.
- Voeg de tomaten toe.
- Voeg de kokosmelk toe.
- Voeg de vissaus toe.
- Voeg het water toe.
- Laat het geheel zachtjes pruttelen op laag vuur.
- Snijd de bosui in ringen en voeg deze toe.
- Snijd de zalm in blokjes en voeg deze toe.
- Kook het geheel nog vijf minuten door.
- Nu kun je twee dingen doen. Verdeel de koude bloemkoolrijst over de borden en scherp de curry er overheen of voeg de bloemkoolrijst toe aan de curry en verwarm het nog 1 minuutje mee. Beide opties zijn erg lekker, het grootste verschil is hoe het er uitziet op je bord ;-).
- Klaar is de Thaise curry met zalm en bloemkoolrijst. Eet smakelijk!