Thaise kipcurry
1 ui, 3 teentjes knoflook
2 gele paprika`s
3 cm gember
400 gr. Kipdijfilet
2 el rijstolie
2 theel kurkuma
1 kaneelstokje, 1 steranijs, 1 stengel citroengras
200 ml kokosmelk
200 gr. zoete aardappel in blokjes
350 gr. Sperziebonen
2 el limoensap
1 el thaise vissaus
Pureer de ui, knoflook, een paprika en de gember tot een pasta. Verhit de olie en fruit de pasta een minuut. Bak daarna de kipdijfilet in blokjes gesneden, bestrooid met de kurkuma lichtjes aan.. Bak het kaneelstokje, de geplette citroengras en steranijs een minuut mee. Giet de kokosmelk toe en de rest van de paprika in reepjes, de zoete aardappel en sperziebonen, limoensap en vissaus. Stoof afgedekt nog 25 minuutjes. Lekker met (bloemkool-)rijst. Meng door de rijst nog wat blaadjes koriander als je dat lekker vind.