Pasta met paddestoelenroomsaus

 

Ingrediënten: Volkorenpasta bijvoorbeeld spaghetti, doosje paddestoelen, bijv. kastanjechampignons, sojaroom, groentenbouillonblokje, peterselie, witte wijn, 1 of twee tenen knoflook en een ui.

*Kook de pasta (een derde pak is waarschijnlijk meer dan genoeg)volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Wrijf de champignons schoon(niet wassen) en snijd in plakjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Smelt een klontje ghee(of een scheut olijfolie met een klontje roomboter) in een pan. Fruit de ui zachtjes aan en later de knoflook erbij en doe de champignons plakjes erbij. Laat ze lichtbruin bakken en doe een scheut witte wijn erbij en een blokje bouillon. Voeg dan het pakje sojaroom toe en laat goed verwarmen. Proef even of er nog zout of peper bij moet. Voeg een handje fijngesneden peterselie toe en de pasta en laat nog even goed verwarmen zodat de smaken kunnen intrekken. Je kunt op je bord nog een beetje parmezaanse kaas erover raspen.



Deze recepten zijn, met soms kleine aanpassingen, lekker en verantwoord voor het hele gezin.

Eet je liever geen vlees of zijn er andere ingrediënten die je niet lekker vind of waar je niet tegen kunt, dan is er altijd een alternatief denkbaar. 

Zo zie je maar dat gezond eten echt heel lekker kan zijn!