Pizzabodem zelf maken

 

In het midden van een bergje van 400 gram volkoren tarwemeel of speltmeel een kuiltje maken. Leg daar driekwart van een vers gistblokje in. Strooi wat paprikapoeder over de rand van het meel en over het gistblokje een theelepel honing en een snufje peper. Een kopje warm water met een snuf zout in het kuiltje gieten en alleen in het kuiltje roeren. Dit laat je zo 20 minuten staan. Dan meng je het tot een glad smeuïg deeg. Voeg zoveel heet water toe als nodig. Laat het deeg nog eens een half uur staan. Dan rol je het deeg uit. Het is genoeg voor twee bakplaten.

 

Voor de tomatensaus; een beetje water in depan doen en klein gesneden tomaten, oregano, tijm en scherpe paprikapoeder, een schepje rietsuiker, gemalen kummel of komijn, peper, dille, knoflook en zout teovoegen en kook de saus in tot een dikke vloeistof en verdeel dit over het deeg.

 

Beleg de pizza met je favoriete ingredienten en bak de pizza af in een voorverwarmde oven op de hoogste temperatuur (250 graden), dit duurt ongeveer 10 minuten dus houd de oven goed in de gaten.

 

Eet smakelijk!