Zwarte bonenburger

1ui, 2 teentjes knoflook, 1 rode paprika, bakje champignons, 1 klein blikje mais, 0,5 tl komijnpoeder, 0,5 tl paprikapoeder, 1 groot blik zwarte bonen, 0,5 bosje koriander, 50 gr. Panko

Pel en snipper de ui, hak de knoflook en snijd de paprika en de champignons fijn. Giet de mais af. Bak de groenten kort in een scheutje olijfolie en laat ze afkoelen. Breng op smaak met de komijnpoeder, paprikapoeder en zout en peper. Giet de bonen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Snijd de koriander fijn. Meng de bonenpuree met de groenten, panko en koriander. Maak er burgers van en gril ze op de bbq of in een koekenpan gaar en bruin.

Je kunt i.p.v. panko ook bijv. Havermout gebruiken om het te geheel te binden.

Een heerlijke burger zonder onnodige toevoegingen! Eet smakelijk!