Koolhydraat arme sushi
- 1 stukavocado
- 400 grambloemkoolrijst
- 200 gramhüttenkäse
- 1 stukkomkommer
- 2 theelepelsmierikswortel
- 5 stuksnori bladeren
- 1 beetjesojasaus
- 1 eetlepelvissaus
- 250 gramwarmgerookte zalmfilet
- 1 beetjewasabi
Instructies
- We maken eerst de sticky rice. Ofwel, plakrijst.
- Meng de rauwe bloemkoolrijst met de hüttenkäse, mierikswortel en vissaus. Roer het geheel goed door elkaar totdat de bloemkoolrijst echt een plakrijst is geworden.
- Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit.
- Snijd het vruchtvlees in de schil in een raster en lepel het vruchtvlees uit de schil. Zet dit even apart.
- Snijd de komkommer doormidden en snijd de komkommer vervolgens in dunne lange reepjes.
- Trek de zalm uit elkaar zodat je losse stukjes zalm krijgt en zet dit ook nog even apart.
- Leg een blad nori met de ruwe kan naar boven op een bamboematje.
- Verdeel een laag bloemkoolrijst gelijkmatig op het norivel en laat 7 cm aan de bovenkant vrij.
- Leg de zalm, de avocado en de komkommer in het midden van de bloemkoolrijst.
- Rol het norivel zorgvuldig met het bamboematje op, weg van het lichaam, en druk de vulling in het midden aan.
- Bevochtig het vrije deel van het norivel met water en trek de rol stevig aan.
- Verwijder de rol van het bamboematje en snijd deze met een licht bevochtigd scherp mes in 5-6 stukken.
- Herhaal dit totdat je in totaal 5 rollen in stukken hebt gesneden.
- Serveer de koolhydraatarme sushi een beetje wasabi en sojasaus.
- Klaar is de koolhydraatarme sushi! Eet smakelijk!