Koolhydraat arme sushi

koolhydraat arme sushi

Instructies

  1. We maken eerst de sticky rice. Ofwel, plakrijst.
  2. Meng de rauwe bloemkoolrijst met de hüttenkäse, mierikswortel en vissaus. Roer het geheel goed door elkaar totdat de bloemkoolrijst echt een plakrijst is geworden.
  3. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit.
  4. Snijd het vruchtvlees in de schil in een raster en lepel het vruchtvlees uit de schil. Zet dit even apart.
  5. Snijd de komkommer doormidden en snijd de komkommer vervolgens in dunne lange reepjes.
  6. Trek de zalm uit elkaar zodat je losse stukjes zalm krijgt en zet dit ook nog even apart.
  7. Leg een blad nori met de ruwe kan naar boven op een bamboematje.
  8. Verdeel een laag bloemkoolrijst gelijkmatig op het norivel en laat 7 cm aan de bovenkant vrij.
  9. Leg de zalm, de avocado en de komkommer in het midden van de bloemkoolrijst.
  10. Rol het norivel zorgvuldig met het bamboematje op, weg van het lichaam, en druk de vulling in het midden aan.
  11. Bevochtig het vrije deel van het norivel met water en trek de rol stevig aan.
  12. Verwijder de rol van het bamboematje en snijd deze met een licht bevochtigd scherp mes in 5-6 stukken.
  13. Herhaal dit totdat je in totaal 5 rollen in stukken hebt gesneden.
  14. Serveer de koolhydraatarme sushi een beetje wasabi en sojasaus.
  15. Klaar is de koolhydraatarme sushi! Eet smakelijk!